Upplev naturen på cykel

Cykling är otroligt roligt och en av de bästa motionsformer man kan tänka sig. Att använda cykel istället för tåg eller bil är också mycket miljövänligt och dessutom ett enkelt och smidigt sätt att ta sig fram. För många är cykeln en del av vardagen, men för den som vill kan cykeln också vara den bästa reskamraten.

Sverige har ett stort urval av fantastiska leder där cykeln gör sig perfekt. En av dessa är Höga Kustleden, vilket är en led som är känd som en av Sveriges mest populära. Anledningen till populariteten är naturligtvis den vackra natur som man får ta del av och leden erbjuder även en fantastisk utsikt och bra möjligheter att pausa för en picknick. Det är dock inte hela leden som lämpar sig för framfart på cykel, men detta är en så pass liten del att det inte påverkar upplevelsen negativt.

Ett annat område som har blivit väldigt omtalat är Åre. Åre lämpar sig bäst för den som vill köra mountainbike eller cykla “downhill” i en brant backe. Fördelen med Åre är att man inte behöver ha med sig sin egen utrustning, utan både hjälm och cykel finns att hyra på plats.