3 biltips för ett skönt friluftsliv

Lättaste sättet att komma ut i naturen är med egen bil. Om du gillar friluftsliv, äventyr och att resa är det smart att satsa på en bil som både fungerar för vardag och uteliv.

Satsa på en bil som håller

När du ska köpa en bil är det smart att låta det ta lite tid så att du gör ett köp som du verkligen blir nöjd med. Se efter vad andra kör, läs recensioner och skriv en lista på saker som är viktiga för dig. Du bör också satsa på kvalitet. En hållbar bil som är skön att köra. Din bil ska inte bara ta dig från en plats till en annan, den ska vara säker och skön att köra. Helst ska den också göra dig lite glad. Då kommer du sköta om den bättre och även köra den längre, vilket är väldigt bra för plånboken och indirekt även för klimatet. Det kräver mycket resurser att tillverka nya bilar. Ett riktigt bra märke är BMW som har bilar i alla modeller. På Holmgrens Bil hittar du bra pris på en bil från BMW, som både har SUV:ar, kombibilar, sedaner och mindre elbilar.

1# Markfrigång

Begreppet friluftsliv är mycket brett. Att du gillar att komma ut i naturen behöver inte betyda att du måste kunna köra på mindre skogsbilvägar. Men många som är ute i naturen brukar efter ett tag inse att de skulle kunna besöka så många fler ställen om bilen inte var så låg, eller bara normallåg. Du måste inte köpa en SUV för att få rejäl markfrigång. Du kan höja upp din bil. Dock bör du köpa en bil som inte slickar vägen.

2# Dragkrok

Att ha dragkrok på bilen ger oerhört mycket frihet. Du kan dra en båt, kanot eller snöskoter på släp. Med husvagn kan du parkera var du vill. Vakna upp mitt i skogen eller med fjällen som frukostvy. Även om du inte använt dragkrok hittills, så är det något som de flesta vill ha om de en gång haft dragkrok. Du måste dock inte köpa en bil som har dragkrok då du alltid kan installera den senare.

3# Nog med plats

Hur mycket plats som du behöver i din bil beror på hur du använder den till vardags och på fritiden. Om du redan har en bil kan det vara smart att tänka igenom hur du idag använder bilen och hur du egentligen skulle vilja använda din bil. Med takräcke, takbox och cykelhållare på dragkroken kan även en mindre bil frakta mycket saker. Men uteliv i naturen innebär alltid lite extra utrustning. Vare sig du åker skidor, gillar att grilla, fiska, klättra i berg eller gör avslappnade vandringar i nationalparker kommer du behöva få plats med utrustning. Vanligtvis beger vi oss också ut i naturen tillsammans med vår livspartner, familj eller vänner. Då är det skönt om både människor och packning får plats.