Skapa naturkänsla i trädgården

Är du en äkta friluftsmänniska? Känner du helst att du skulle vilja vara ute i naturen hela tiden? Något som inte allt för många tänker på är att det går att skapa en fantastisk naturkänsla i sin egen trädgård om det görs på rätt sätt. Det finns en del saker du kan göra för att skapa känslan av att du är ute i naturen. Var ska du börja då kanske du undrar? Här kommer några goda tips på vad du kan göra för att öka naturkänslan i din trädgård.

Så olika fröer

Ett givet sätt att skapa naturkänsla i din trädgård är att du börja så fröer för att öka växtligheten. Idag kan du beställa fröer enkelt på nätet. Nästan oavsett vad du är ute efter för fröer har wexthuset.com det mesta du kan tänka dig. Om du vill börja odla mat kan du det och vill du till exempel så fröer för att växa prydnadsgräs så finns det också det. Det är bara kreativiteten som kan sätta stopp för dig. För att hitta det som passar dig kan det vara vettigt att ta en tänkare på vad du gillar när du väl är ute i naturen.

Hjälp olika djur

Förutom skog och växtlighet, vad är det du kan se mer? Just det, djur. Om du vill skapa en äkta naturkänsla kan du lägga fokus på att locka djur till din trädgård. Du kan locka till allt ifrån fåglar, bin och fjärilar. Hur gör du det då? Om du vill locka dessa djur finns det lite olika knep som går att ta till.

När det gäller att locka fåglar till din trädgård finns det även där flera saker du kan göra. Du kan skaffa eller göra egna fågelholkar och bon. Det kommer att hjälpa fåglarna att slippa brist på boenden. Det går även att spara gamla träd och liknande som kan vara ihåliga som blir perfekta bon till fåglar. Du kan även fixa fågelbord och matare. Fåglar äter allt ifrån bär, frön, rönn och nypon. Om du ser till att bidra med sådan mat kommer du att locka en del fåglar.

Vad kan du då göra för att locka till fler bin och fjärilar? Några saker du kan göra är att bygga insektshotell och plantera ut olika kryddväxter som till exempel salvia, lavendel, mynta samt timjan. Det går även att köpa färdiga insektshotell. Lockar du till fler insekter, bin och fjärilar kommer du att öka den biologiska mångfalden i din trädgård vilket kan ge en större naturkänsla.

Skippa att städa delar av trädgården

Spontant kanske du tänker: Varför ska jag inte hålla min trädgård ren och fin? Orsaken till det är att det också kommer att locka till sig en del andra djur. Bland annat igelkottar som gärna bygger sina vinterbon i högar med ris och löv. Sedan kommer även en hel del andra kryp och insekter också att lockas om du väljer att ha en trädgårdskompost som består av löv, klippt gräs och andra växtrester. För övrigt finns det också några växter som trivs extra bra om du låter vissa ytor vara. Om du vill ha en trädgård där du kan få naturkänsla är det en väldigt bra idé att följa samtliga tips ovan.