Semestra i Sveriges skogar

Article 2

Är du trött på samma typ av resa varje år? Kanske reser ni till samma land med hjälp av ett charterbolag, upplever samma stränder eller äter samma typ av mat. Det är inte ovanligt att människor fastnar i ett visst semestermönster, just för att det är så bekvämt och man vet vad man kan förvänta sig. På så sätt blir semester alltid lyckad, eller?

På senare tid är det fler människor som vågar sig på något nytt. Förr var camping i Sverige den mest populära och vanligaste typen av sommarsemester, men idag är det många som har glömt förtjusningen med camping. I Sverige finns det ofattbart vackra platser att besöka och campingar som erbjuder allt från restauranger, apotek och vackra stränder. Man behöver inte ha tillgång till en husbil, husvagn eller ett tält, utan är man ute i god tid har de allra flesta campingar stugor att hyra ut.

Man väljer naturligtvis sin campingplats beroende på vilken typ av semester som man vill ha. Vissa platser är mer lugna och rustika, medan andra är 5-stjärniga och erbjuder fantastiska hotellrum och vattenrutschkanor för sina besökare. En av de campingplatser i Sverige som har blivit mycket omtalad är Kneippbyn, som du finner en bit utanför Visby. Här finns det mycket att göra för både stora och små och när man ändå är på plats kan man besöka sagornas mest galna hus, Villa Villekulla. Campingen bjuder även på en mycket spännande vattenpark och det finns flera boendeval att välja mellan.

Böda Strand, Pite Havsbad, Apelviken och Byske Havsbad. Möjligheterna är oändliga och det finns alltid någon camping som passar alla familjer. Vill man hyra stuga eller hotell är det viktigt att vara ute i god tid så att inte alla platser blir fullbokade.