Lär dig flugfiska

Article 4

Många människor drömmer om att få lära sig fiska. Kanske har intresset alltid funnit, men möjligheterna inte varit så stora eller så har man blivit intresserad av fiske på senare dar. Oavsett varför man vill lära sig flugfiska är sporten mycket rolig och det bästa sättet att komma igång är att vända sig till en flugfiskekurs i ditt område.

Kurser i flugfiske finns för både nybörjare och erfarna fiskare. Du behöver aldrig ha hållit i ett fiskespö för att anmäla dig till kursen, utan här är alla välkomna. Kurserna kan vara uppbyggda på olika sätt och innehållet varierande beroende på vilken förening eller organisation som man vänder sig till. Ofta finns det möjlighet att välja mellan dagskurser till hela weekends tillsammans ute vid vattnet.

Även priserna är varierande, men man får ändå räkna med att en heldag med grundteknik kan hamna någonstans mellan 2500-3500 kronor. Vill man bara förbättra eller putsa den teknik man redan har kan det räcka med en timmes träning av kastteknik. Denna kurs är betydligt billigare, eftersom man sällan behöver träna under en hel dag.

Du väljer själv vad som blir bäst för dig och kom ihåg att många kurser erbjuder boende för sina kunder.