Lär dig bergsklättra

Article 3

Att klättra har alltid varit en del av människans liv, men ju äldre man blir, desto mer slutar man att klättra. Som barn klättrar man mer än gärna i allt man kommer åt, t.ex. på berg och i träd eller till och med på möbler i det egna hemmet. För vissa slutat klättringen i takt med att man blir äldre, men vissa finner en ny glöd i klättringen som vuxna.

För den som vill finns det många möjligheter att lära sig att klättra. Det är alltid att rekommendera att man går en typ av kurs för att lära sig grunderna och kurserna kan ske både utomhus och inomhus. På så sätt får man lära sig grunderna och vilken säkerhet som krävs, samt vilken typ av utrustning som kan vara livsviktig för klättraren.

Kom ihåg att du alltid bör välja en kurs som utförs av en instruktör som är med i Svenska Klätterförbundet. Att bara ha egen erfarenhet av klättring gör en inte till en bra lärare och risken är att man lär sig fel och får felaktig information. Använd dig av internet och hitta en Klätterförbundsklubb i din närhet.