Camping – så lyckas du

Article 1

Att bege sig ut i naturen är väldigt roligt och passar såväl vuxna som barn. I naturen finns det otroligt mycket saker att se och uppleva, men även en hel del att lära. De senaste åren har det varit fler och fler som väljer bort chartersemestern till varmare länder och i stället satsar på att campa i riktig friluftsanda!

Oavsett om man planerar att övernatta någon enstaka dag eller om man planerar en längre period i sitt tält är det viktigt att man förbereder sig noga. Ska man ha med sig barn på campingturen är det ännu viktigare att allt som bör följa med faktiskt kommer med i väskan. Väljer man att ställa sitt tält på en campingplats är det sällan svårt att få tillgång till både apotek och affärer, men den som väljer en campingplats i skogen behöver planera så att både mat, mediciner och andra viktiga saker är på plats.

Låt oss leka med tanken om att man nu vill campa i skogen, långt bort från affärer och dylikt. Kläder är naturligtvis ett måste och även om det är sommar är det viktigt att ta med sig varma tröjor, då kvällarna i ett tält kan vara riktigt kyliga. Se till så att ni har gjort en ordentlig matlista och tänk ut om ni kommer att grilla eller ha med er ett stormkök. Stormkök tar nästan ingen plats alls och på dessa kan man tillaga allt från soppa, kött, pasta och välling om det skulle behövas. Kom ihåg att skogen inte har någon kyl eller frys, så planerar man att vara borta länge är det bästa att satsa på konserver i olika former. Dessa håller väldigt länge och det finns ett stort urval att välja mellan.

Barn kräver mer packning ju mindre de är. Har du små barn med dig på campingturen så glöm inte bort saker som tvättservetter, blöjor, salvor eller andra viktiga saker som hör barnets vardag till. Använd dig av en tätt ansluten låda eller box och packa denna med viktiga mediciner, plåster och förband, men även kompresser och desinfektionsmedel om en olycka skulle vara framme.

Det bör rekommenderas att aldrig campa på platser där det inte finns någon mottagning på telefonen. Naturen bjuder på mycket vackra ting, men kan även orsaka en och en annan skada eller olycka om det vill sig illa. Du bör alltid kunna få kontakt med larmcentralen.