Sitt upp i sadeln

Klapprande hovar mot grusvägar, frustande näsborrar och doften av sommar. Få saker är lika fantastiska som att uppleva Sverige från hästryggen. Det spelar ingen roll om du har tillgång till en egen häst eller om du hyr och det finns dessutom ett flertal olika ridskolor och föreningar som anordnar

turridningar i olika nivåer. Det betyder att du kan sitta upp i sadeln oavsett tidigare ridvana och få en upplevelse som många skulle beskriva som oförglömlig.

Från hästryggen har man inte bara en bra utsikt, utan blir även ett med natur. Snabbt byggs ett samspel upp mellan häst och ryttare och tillsammans tar ni er över stockar och stenar. Det är viktigt att vara säker på att den väg man rider är lämplig och det är rekommenderat att man aldrig rider ut i skog och mark ensam. Helst bör man alltid rida ut minst tre personer, så att en kan stanna kvar och en annan rida efter hjälp om en olycka skulle vara framme.

Att rida på islandshästar kanske är det mest populära när det kommer till turridningar. Hästarna är lugna och tålmodiga med många fina egenskaper och kan bära allt från barn till vuxna.