Köpa ny eller begagnad bil?

Att köpa ett fordon är ett av de viktigaste köpen som svenska privatpersoner gör. Det är den vanligaste, (efter att låna för en bostad) anledningen till att folk lånar pengar idag. Om man köper en ny bil så kan det vara både roligt och spännande, men man ska komma ihåg att en bils värde sjunker drastiskt så fort den tas ut ur bilaffären. Det är därför viktigt att man överväger om man ska köpa en ny eller kanske kolla på begagnade bilar också innan man bestämmer sig.

Fördelar med att köpa en begagnad bil

När man ska köpa en bil så finns det många bilar på marknaden som inte är helt och hållet nya men som ändå håller väldigt hög standard. Det man behöver titta på är sådant som besiktning, hur många mil bilen har kört tidigare och så vidare. Om man inte själv är expert på detta så kan man ju alltid ta hjälp av en. Eftersom en bil förlorar så pass mycket i värde så fort man tar ut den ur bilaffären, så kanske det är smartare att köpa en nyare variant av bil fast en begagnad sådan.

Om man ska ta ett lån när man ska köpa bil bör man tänka på följande saker

Att ta ett lån för att köpa en bil är ett av de vanligaste lånen som svenska privatpersoner tar idag efter att de tar lån för att köpa bostad. Det är dock inte många som har koll på hur lån fungerar helt och hållet. Man måste hålla koll på två saker särskilt noga. Det första är tiden för när man ska ha betalat tillbaka hela lånet. Man kallar detta för återbetalningstiden och det man bör tänka på är hur länge man ska använda bilen. Har man tänkt att man ska ha den i, låt oss säga fem år, men lånet ligger på tio år så kan man ganska snabbt förstå att man kommer att få sitta och betala av ett lån för en bil som man inte längre har de sista fem åren. Sedan måste man kolla på ränta och det är faktiskt lite läskigt att så många personer inte vad vad det är för något. Kostnaden för att man ska få låna pengar är räntan. Denna kan man förhandla om precis på samma sätt som man kan förhandla om återbetalningstiden. Man vill sträva efter så låg ränta som möjligt.

När man har bestämt sig för att köpa bil

När det väl är dags och man vet vilken bil det är man vill ha, så kan man gå på auktion för att se om det finns liknande bilar där. Det finns situationer då man kan göra riktigt bra fynd på sådana event.