Fiskevatten i Sverige

Fiskeintresset i Sverige är mycket stort och människor i alla åldrar älskar att ge sig iväg och fånga upp fisk. För vissa är fisket ett sätt att koppla av,

fly vardagen och få vara ifred med sina tankar, medan andra föredrar det mer fartfyllda sättet att fiska och mer än gärna befinner sig i kraftfullt vatten. Oavsett hur man föredrar sitt fiske är Sverige ett perfekt land att utforska och det finns många fantastiska platser anpassade till just detta. I denna text får du veta mer om Sverige mest populära fiskevatten. Häng med!

  • Käringeberget i Västerbotten har länge varit ett av landets mest turistfyllda platser. Här är det lax och öring som håller till och du kommer få njuta av helt storslagen natur. Många fiskeentusiaster menar dock att vattnet kan vara en aning svårfiskat och därför är det främst sportfiskare som samlas på platsen.
  • I Abmoälven är fisket mycket varierande och här kan du lyckas få upp öring och harr, men även abborre, gädda och sik. Vattnet passar utmärkt för alla typer av fiskare då vattenströmmarna både är lugna och forsande. Du behöver inte använda dig av båt för att ta dig ut på vattnet, utan här fungerar det minst lika bra att fiska från stranden. På så sätt är Abmoälven ett självklart val för många barnfamiljer.
  • Bara två timmars resa från Stockholm finns den vackra Malingsbo-Kloten. Vattnet är beläget i Bergslagen och består av härligt vatten och vackra barrskogar. Malingsbo-Kloten är Sveriges näst största vatten för fiske och här säljs cirka 8000 fiskekort varje år. Under högsäsong kan det befinna sig en hel del människor på platsen som är på jakt efter abborre och gädda.
  • Mellan Halland och Västra Götaland ligger Fegen. Här fiskar nybörjare liksom erfarna fiskare och anledningen till att man väljer platsen är oftast för att man söker efter variation. Främst fiskar man efter gädda, abborre och gös, men vattnet rymmer så många som 17 olika fiskarter. Något som gör platsen mycket unik är att det finns löja. Löjan leker vanligast under hösten, men i Fegen kan man se vårlekande löjor som njuter av vattnet och vädret.

Detta är naturligtvis bara några få av alla de vatten som finns att välja mellan. Kom ihåg att du i vissa vatten behöver ett fiskekort för att få fiska. Kortet går att köpa på plats, men även att beställa hem från internet.